Hibaüzenet

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/hatkercs/public_html/hatker.cserkesz.hu/466/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/hatkercs/public_html/hatker.cserkesz.hu/466/includes/menu.inc 2405 sor).
  • Posted on: 10 February 2020
  • By: mopet

Örömmel adjuk tudtul a hírt, miszerint idént egyesületünk újra felkerült a regisztrált szja 1 %-os kedvezményezettek listájára.

A felajánlott összeg teljes egészében a siófoki cserkészmunka megsegítésére fordítódik, úgy mint:

  • Évközbeni programok költségeinek mérséklése, pénzügyileg kevésbé tehetős tagok támogatása: célunk, hogy pénzügyi okokból ne maradjon ki egy csapattag sem a programokból.
  •     Tábori felszerelések karbantartása, bővítése.
  •     Sátraink lecserélése: jelenlegi sátraink között jónéhányaat több, mint 15 éve használunk. Emellett jelenleg nincs olyan őrsi sátrunk, amelybe egy 10 fős őrs beférne. Célunk, hogy évenként egy-egy sátor vásárlásával elérjük, hogy csapattagjaink vízhatlan, jó minőségű sátrakban, őrsönként egységesen elhelyezve töltsék tábori éjszakáikat.
  •     Éves alapműködési költségeink fedezése (postai költségek, nyomtatási költség, programszervezők telefonszámlájának támogatása).
  •     Vezetők képzése. Fontosnak tartjuk, hogy a csapat vezetőségében olyan fiatalok legyenek, akik szakmailag képzettek abban, amit csinálunk, vagyis az ifjúságnevelésben. Természetesen mindenki a maga életkorának megfelelően. Ennek megfelelően a középiskolásokat ösztönözzük, hogy elvégezzék a regionális őrsvezető képzést, amely az egész éven átívelő programsorozatnak (3 képzési hétvége, 1 tábor és 1 képesítő hétvége) köszönhetően felvértezi a vezetőpalántákat a megfelelő módszertanokkal, játék- és eszköztárral, hogy élvezetes, ugyanakkor értékekkel teli programok sorát adhassák át vezetettjeiknek. A fiatal felnőtt korosztály (középiskola után) képviselői segédtiszti képzést végezhetnek el, amelyben elsajátítják, hogyan kell őrsvezetőket vagy akár egész csapatot vezetni. Emellett ezek a vezetők tapasztalt őrsvezetők is egyben. A segédtiszti képzésnek köszönhetően ők azok, akik felülről látják azt a lépcsősort, amin az őrsvezetők lépdelnek a gyerekekkel, így tudnak iránymutatást adni. Ezen kívül pedig vannak még korosztályos és egyéb specializált képzések, valamint vezetői találkozók is. Az ezekre való eljutást szeretnénk pénzben támogatni.
  •     Keretmese kellékek. A cserkészprogramok valamilyen történet, esemény,vagy történelmi kor köré vannak szervezve. A vezetők ilyenkor az adott kor vagy mese szereplőinek bőrébe bújnak, elősegítve ezzel annak átélését a gyermekek számára. Olyan ez, mintha minden program egy interaktív színház lenne, ahol a gyermekek maguk is szereplőkké válnak. Ehhez azonban szükséges jelmez és kelléktárunk folyamatos bővítése.
Taxonómia: 
Hír főkép: