• Posted on: 29 April 2014
  • By: magyartenger

2014. április 26-án rendezték meg az Országos Cserkésznapot Budapesten, a Városligetbe.  Ez a nap kiváló volt arra, hogy találkozhassunk más városból érkezett cserkészekkel, továbbá, hogy városszerte számos programon részt vegyünk. Ellátogathattunk az Iparművészeti -, a Szépművészeti –valamint a Közlekedési múzeumba. Öveges Professzor műhelyében megismerkedhettünk a fizikával és a kémiával. Emellett azok, akik szeretik a vonatokat betekintést nyerhettek a MÁV mozdonymosó valamint javító műhelyébe. Mindezek mellett az Országház, a Terrorháza, a Budapesti Állat – és Növénykert, a Mátyás-hegyi barlang, a Cserkészbolt és a Mátyás-templom várta tárt kapukkal a cserkészeket.

Mi vonattal és metróval mentünk Budapestre. Már nagyon várta az egész csapat ezt a napot, mert Golyó már említette, hogy lesz Big Jump. Mit is értünk Big Jump alatt? Ez egy több méter magas állvány, amiről egy hatalmas légzsákra lehet leugrani.

No, de térjünk is a lényegre. Leszálltunk a Hősök terénél a metróról és átgyalogoltunk a Vajdahunyad várához, mert itt volt a Cserkésznap. Mikor bejelentkezett a csapat, mindenki kapott egy programfüzetet, aminek a közepén Bi-Pi posztert találhattunk. Ennek az volt a lényege, hogy egész nap minél több selfit készíts saját kreativitásodtól függően a poszterrel. Ábel, Borcsi és Én rengeteg képet készítettünk, nagyon jól szórakoztunk. Bejelentkezés után sajnos elered az eső. Hát ez nem volt túl jó, de nem rontotta a kedvünket, sőt szerintem csak fokozta a hangulatot. Az egész nap nagyon vagány volt, amerre csak néztünk, cserkészinges gyerekeket láttunk az ország különböző pontjairól érkező csapatokból. Pár perc múlva megpillantottuk a Lila orrú makóca őrsöt. Velük voltunk egy rajban az NNT-ben. Nagyon örült az egész Csenkesz őrs, hogy találkozhattunk velük. Utána elmentünk métázni és megkerestük a Vasúti Múzeumot.  Mindezek alatt a Róka őrs pedig a városban a sok ingyen jeggyel metrózott és villamosozott. Ezután a csapat egyik része megkereste a már említett Big Jump helyszínét, míg a másik része elment kürtős kalácsot sütni és kézműveskedni. A nap közepén találkoztunk egy friss házaspárral. Szuper volt, ahogy a sok cserkész körülvette a menyasszonyt.

Délután volt egy táncház. Nagyon sokan gyűltünk össze és táncoltunk. Sajnos mi csak az elején tudtunk részt venni, mert már indultunk vissza Siófokra.

 A mai napig vissza szoktam a sok-sok fotót és mindig eszembe jutnak a jobbnál jobb pillanatai a napnak. A hab a tortán, hogy egy eszméletlen jó felvarrót kaptunk, tehát már arról is messziről látni milyen fergeteges volt az a Cserkésznap.

És hogy ki ne felejtsem. Ábellel és Borcsival költöttünk egy szófordulatot, ami így hangzik: „Bi-Pi kajával kajakra kajak a kajakban! „

Készítette: Kabály Anna