• Posted on: 30 April 2015
  • By: magyartenger

Április 24-én Sárkányölő Szent György, a cserkészek védőszentjének napján indultunk el Pécsre a Kerületi Szent György napra.

16:00-kor volt a gyülekező a buszpályaudvaron, ahol egy gyors adminisztráció után már indultunk is a buszunkhoz. A csapat nagyobbik része busszal utazott Pécsre, a többiek pedig Annával és Golyóval utaztak kocsival. A másfél órás út után megérkeztünk a pécsi autóbusz állomásra, ahonnan átgyalogoltunk a Széchenyi térre, a Nagy Lajos Gimnáziumhoz. Itt egy gyors regisztráció után kezdetét vette a nyitó szertartás. Itt egy csomó hasznos információval láttak el minket. Ezek után mindenki elrohant átöltözni, mert este egy kereskedőjátékot játszottunk a Mecsekben. A kereskedőjáték lényege, hogy néhány fős csoportokban minél több pénzt kell összegyűjteni, a változó árfolyamú bázisokon. A játékot már sötétben fejeztük be, és visszamentünk a Nagy Lajosba.
A kisebbeknek takarodó volt, a nagyobbaknak pedig kezdetét vette a Teaház, amit aznap a siófoki csapat csinált. Mi készítettük elő a termet, csináltunk teát, gyújtottunk mécseseket. A Teaházunk hatalmas sikert aratott.

Másnap több program közül válogathattunk. Mi délelőtt a Mecsextrém Parkba mentünk el, de programok között volt még kirándulás a TV-toronyhoz, fal-és sörös rekeszmászás, színház- és múzeumlátogatás, lasertag és városismereti vetélkedő.
A Mecsextrém Parkban lehetőségünk volt kipróbálni a kötélpályát, a bobot, a rodeó bikát, a 3D-s karikát és a lövész szimulátort. A délutáni busz érkezésére már mindenki kellően elfáradt és megéhezett. Az ebédünket, ami rizs volt pörkölttel és savanyú uborkával, illetve almapaprikával a Nagy Lajosban fogyasztottuk el. A konyhás nénik nagyon aranyosak voltak és kitörő örömmel fogadták, hogy sokan repetázni is visszamentek.
Délután volt lehetőség kisvasúttal végigjárni és megismerni Pécset. Ez után szabad program következett. Volt aki kézműveskedni ment, és kitűzőket valamint nyakkendőgyűrűt csinált, mások falat mászni mentek.
A tökéletes megkoronázása a napnak egy remek hangulatú táncház volt, melyen cserkész korosztálytól felfelé vehettek részt a megjelentek.

Másnap reggel korán keltünk, hogy legyen időnk összepakolni a táskáinkat és a termet. Mikor ezekkel végeztünk elfogyasztottuk a reggelinket, és elindultunk a székesegyházba szentmisére. A mise után a közeli Barbakán kertben fogadalomújításra került sor. Itt készült el a csoportkép is majd külön a csapatok is fényképezkedtek. A program zárása egy úgynevezett erdei sakk volt. Ennek végeztével visszamentünk a Nagy Lajosba, ahol megtörtént a programzárás és a zászlólevonás, majd elindultunk hazafelé. A csapat egyik fele az induláshoz hasonlóan busszal ment, a másik fele pedig kocsival.

Mikor hazaértünk Siófokra a csapat nagy rész hazament, azonban páran átmentünk a Fő térre ahol megnéztük Pali és Kristóf anyukáját,aki több mint 100 kilométer és 3 nap után befejezi a jótékonysági akcióját, melynek keretén belül Pécsről-Siófokról futott tisztelegve a 20 éves Diótörő Balett Egyesület előtt. Ezek után csapatunk maradéka is elindult haza.
Úgy gondolom, hogy sok-sok élménnyel tért haza mindenki Pécsről, és reméljük, hogy még nagyon sok ilyen jó Kerületi Cserkésznapon vehetünk részt, mint amilyen az idei volt.

Készítette: Galambos Anna

 

Összes kép megtekintése

https://photos.app.goo.gl/9R8X9uQ9zxHw8PhC6
2015. április 24. - 2015. április 26.