A SIÓFOKI CSERKÉSZET ÚJRAÉLESZTÉSE

 • Posted on: 12 June 2018
 • By: magyartenger

„Te egyedüli lélek vagy, aki valamiben a legjobb a világon. Ezért bízz magadban és találd meg azt a valamit, ami lekötelezve az emberiség javát szolgálja!”-

Siófokon a cserkészet történetének két szakaszáról beszélhetünk. Az első, a megalakulástól 1948-ig, majd a második negyvenegy év szünet utáni 1989-as újraélesztéstől, - reméljük nagyon sokáig.

A második szakasz kezdetének, nem lehet pontos időpontot adni. Illés Sándor tisztelendő atya a hittanos diákjaival olyan tevékenységet folytatott már 1988 - 89-es években, ami igen hasonlított a cserkészethez. Akkor még senkinek nem jutott eszébe, hogy amit 10-15 általános iskolás diák a hittan órákon kívül a tisztelendő atya irányításával végez, az Siófokon a cserkészet újraélesztés bölcsőjének tekinthető lesz idővel.

Kiscserkész téli portya Balatonendréd

 • Posted on: 20 February 2018
 • By: magyartenger

Pénteken a cserkészotthonban találkoztunk egy kis indiánnal, akit Manapinak hívtak.

Utána bemutatta a törzsfőnököt, Csillagokat Számlálót és a némát, akinek nem volt neve. Ezután elmentünk az indiánotthonba, ahol megvacsoráztunk és Manapi meséje után lefeküdtünk aludni.

Másnap reggel ébredés után Alvó Bika reggeli tornáján vettünk részt. Ekkor kiderült, hogy a némát Bélának hívják, aki igazából Fingacsu törzsfőnök volt. Elmentek Csillagokat Számlálóval megfejteni a jóslatot. Reggeliztünk és közben megérkezett Ikina is. Ezt követően összekészítettük a táskáinkat, és elmentünk túrázni. Túra közben botokat kellett gyűjtenünk, hogy ezekből képet készítsünk, ami segít nekünk a jóslat megfejtésében.

Kiscserkész korosztályi kézműves

 • Posted on: 21 November 2017
 • By: magyartenger

Eljöttünk és vártunk. Elmentünk a parkba és játszottunk fedezékbent, jégfogót és állatfogót. Ott volt Zsófi, Tommaso, Dávid, Mesi. A játék után lejöttünk és felkészültünk a kitűnő kézműveskedésre. Csináltunk például hóembert, gyertyát díszítettünk, Tommasoval könyvjelzőt, Mesivel képeslapot is. Ettünk közben kekszet meg sütit. Ezek után újra kimentünk a pavilonhoz és játszottunk. Mire visszaértünk Zsófi már lelaminálta a könyvjelzőket, aminek nagyon örültek a gyerekek csak Tommaso nem, mert az övé nem lett lelaminálva. Utána imádkoztunk és vége volt a napnak.

Fogadalomtétel

 • Posted on: 9 November 2017
 • By: magyartenger

November 5-én 9 órakor volt a gyülekező a CsOtthonnál, mert fogadalomtétel volt. Ezt követően lementünk és felvettük az inget. Utána volt a templom előtt egy harangszentelés ahova rengetegen összegyűltek. Ezek után bementünk a templomba a misére, ez kb 11-ig tartott és eljött a várva várt pillanat. Kimentünk a lépcsőre és elmondtuk a fogadalom szövegét. Utána a vezetők elmondták a cserkésztörvény 10 pontját és a meghallgatásuk után minden egyenruhás cserkész odajött hozzánk és testvérükké fogadtak minket. Miután mindez megtörtént csináltunk rengeteg csoportképet csapatosan, őrsönként, családtagokkal. Azután kimentünk a templomkertbe és egy hatalmas körbe álltunk, elmondtuk az imádságot és a Lorit és egy kislányt a nagyobb fiúk feldobálták annyiszor ahány évesek lettek. Ez elég mulatságosnak tűnt, de nem tudom milyen érzés repülni. Utána nekünk volt még egy őrsink ugyanis készültünk az ővk-ra, amit már nagyon izgatottan várunk.

Készítette: Kollár Kata

Locsolás

 • Posted on: 20 April 2017
 • By: magyartenger

Oké megyek, csak még keresem az ingem … Jellemző, késünk! - mondanák a lányok, de most nincsenek itt. Egy részük ép azt tervezi, hogyan is fog elfutni, másik részük sürög-forog, hogy beleértve önmagát is, minden tip-top legyen, mire oda érünk. Zsófi meg … hát, ő egyszerűen csak alszik. Én közben feladom, ha nincs, hát nincs. Biztos a jelmezek között lesz Siófokon, majd ott felveszem.

Mire felérünk a templomhoz, már mindenki ott van. 14 srác, 12 rekesz szóda és 3 vödör a pontos létszám. Köszönünk, és rövid eligazítás után elkezdjük felöltöztetni azokat, akiken esetleg nincs népviselet. Ingeket és mellényeket hozunk, meg kalapokat, amik az apróbbakon még egész esetlenül állnak, de majd bele nőnek ők is. Közbe megy a sztorizgatás, és a szokásos húsvét hétfői intelmek. Nem azok a „ne igyál annyit” típusúak, inkább a „vigyázz hova rakod a szódát, mert visszalocsolnak” kategória, amin az újak csak nevetnek, de majd megtanulják ők is.
Egy kis autózás, rövid séta és egy taktikai okokból elkövetett kerítésmászást követően felhangzanak az első locsoló versek. Először mindig a köszöntés:

„Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak …”

Tanyázás Kővágószőlős

 • Posted on: 15 August 2015
 • By: magyartenger

1. nap

2015. augusztus 6-án reggel az autóbusz pályaudvaron gyülekeztünk. Ezek után két és fél órát utaztunk Pécsig, majd még húsz percet a tanyázásunk helyszínéig, Kővágószőlősig. Itt lepakoltuk a táskáikat, majd megtörtént az első  zászlószertartás. Ezek után következett az ebéd, majd az után csapatokra osztottak bennünket és játszani kezdtünk. Keresni kezdtük a Dzsungel könyvét, aminek olvasása közben belecsöppentünk a dzsungelbe, és találkoztunk Mauglival és Bagirával. Ezek után bementünk a Fehér barlangba, hogy elkészítsük a ruháinkat, mi farkasok füleket készítettünk magunknak. Ezek után kezdetét vette egy fantasztikus kereskedő játék. Vacsora előtt még megtudtuk, hogy a tábor ideje alatt mindenkinek kell saját bunkit építenie az őrsével, amihez már aznap este lehetett alapanyagokat venni a fabatkákból. Fabatkákat úgy tudtunk gyűjteni, ha jól viselkedtünk, vagy ha segítettünk valakinek, illetve ha elsőnek értünk oda a gyülekezőre. Vacsorára megettük a maradék szendvicseinket, és tejbepapit is kaptunk. Utána elment mindenki fürdeni, majd elkezdtünk készülődni a tábortűzhöz. Nagyon sok izgalmas játékot játszottunk a tábortűz alatt. A tűz után volt a zászlószertartás, majd bementünk a házba, átöltöztünk pizsamába, meghallgattuk az esti mesét és elmentünk aludni.

Siófok - Pius tanyázás Kővágószőlős

 • Posted on: 14 June 2015
 • By: magyartenger

1. nap - 2015.08.06. csütörtök 

2015. augusztus 6-án reggel az autóbusz pályaudvaron gyülekeztünk. Ezek után két és fél órát utaztunk Pécsig, majd  még húsz percet a tanyázásunk helyszínéig, Kővágószőlősig. Itt lepakoltuk a táskáikat, majd megtörtént az első  zászlószertartás. Ezek után következett az ebéd, majd az után csapatokra osztottak bennünket és játszani kezdtünk. Keresni kezdtük a Dzsungel könyvét, aminek olvasása közben belecsöppentünk a dzsungelbe, és találkoztunk Mauglival és Bagirával. Ezek után bementünk a Fehér barlangba, hogy elkészítsük a ruháinkat, mi farkasok füleket készítettünk magunknak. Ezek után kezdetét vette egy fantasztikus kereskedő játék. Vacsora előtt még megtudtuk, hogy a tábor ideje alatt mindenkinek kell saját bunkit építenie az őrsével, amihez már aznap este lehetett alapanyagokat venni a fabatkákból. Fabatkákat úgy tudtunk gyűjteni, ha jól viselkedtünk, vagy ha segítettünk valakinek, illetve ha elsőnek értünk oda a gyülekezőre. Vacsorára megettük a maradék szendvicseinket, és tejbepapit is kaptunk. Utána elment mindenki fürdeni, majd elkezdtünk készülődni a tábortűzhöz. Nagyon sok izgalmas játékot játszottunk a tábortűz alatt. A tűz után volt a zászlószertartás, majd bementünk a házba, átöltöztünk pizsamába, meghallgattuk az esti mesét és elmentünk aludni.

 

Manós portya

 • Posted on: 15 June 2015
 • By: magyartenger

Egy szép júniusi délután kis csapatunk tagjai összegyűltek a Csotthon előtt. Mikor mindenki megérkezett, együtt átsétáltunk a buszpályaudvarra. Felszálltunk a buszra majd a vonatra és egy kis séta után meg is érkeztünk Szentlászlópusztára, ahol ez alatt a pár nap alatt sátrat vertünk. Nekiláttunk a vacsorához és miután Golyó is megérkezett a sátorépítéshez kezdtünk hozzá. Elsőre nem volt könnyű feladat, de egy kis segítséggel megoldottuk a problémát. Mindenki megfogta az összes cókmókját és elindult a sátorhoz, hogy bepakoljon. Ekkor azonban Gergő valamilyen különös hangokra lett figyelmes. Minél jobban füleltünk annál jobban tudatosult bennünk az, hogy valaki vagy valakik közelednek felénk. Ez volt az a pillanat, amikor az egész csapatunk felsorakozott egy majdnem félkörbe és vártunk…
Egy kis csoport aprócska termetű, furcsa lény jött felénk hangoskodva. Folyamatosan valami nokedliről meg sózásról beszéltek össze-vissza, amiből szinte semmit sem értettünk. Kiderült, hogy az ő lakhelyükre vetődtünk Zweistein professzor csodálatos találmányával, az időgéppel. Ezzel csak egyetlen problémájuk volt, mégpedig az, hogy azt hitték, hogy mi el akarjuk sózni a nokedlijüket.

Biciklis csapattúra

 • Posted on: 22 May 2015
 • By: magyartenger

Reggel elindultunk a Csotthontól biciklivel Törekibe, mert a professzor végzett az időgép megépítésével, és segítségünket kérte a kipróbáláshoz.
A professzor segítségével Töreki határában időutazást végeztünk a múltba, majd folytattuk utunkat tovább. Egyszer csak megpillantottunk egy embercsoportot. Nem tudták, hogy kik vagyunk, ezért máglyán el akarták égetni a professzort, mert azt gondolták róla, hogy boszorkány. Mivel megmutattuk nekik, hogyan tudunk szórakozni, ezért megkímélték a professzor életét. Ketten később érkeztek, de bebizonyítottuk, hogy ők is hozzánk tartoznak, azzal, hogy tudták folytatni: „Szivi ha szeretsz…”.
Ezután megkezdődött a vásár és 4 csoportba osztottak minket, nehogy elvesszünk a sokadalomban. Kezdésnek adtak nekünk 100 forintot, hogy kereskedjünk. Lehetett venni búzát, bort, malacot, lovat és csizmát. A játékot végül Gergő és Bence csapata nyerte meg. A játék után következett a jól megérdemelt ebéd, majd pedig a döfönye. Ezután Intelligens seriff-et és Jóéjszakát gyerekeket játszottunk.
A játék után kézműveskedtünk. Lehetett fonni, bőrözni és faragni is. A kézműveskedés közben észrevettük, hogy történt egy kis baleset, és valakinek a biciklijén a gumi kilukadt, de nagyfiúk orvosolták a problémát.

Kerületi Szent György Nap

 • Posted on: 30 April 2015
 • By: magyartenger

Április 24-én Sárkányölő Szent György, a cserkészek védőszentjének napján indultunk el Pécsre a Kerületi Szent György napra.

16:00-kor volt a gyülekező a buszpályaudvaron, ahol egy gyors adminisztráció után már indultunk is a buszunkhoz. A csapat nagyobbik része busszal utazott Pécsre, a többiek pedig Annával és Golyóval utaztak kocsival. A másfél órás út után megérkeztünk a pécsi autóbusz állomásra, ahonnan átgyalogoltunk a Széchenyi térre, a Nagy Lajos Gimnáziumhoz. Itt egy gyors regisztráció után kezdetét vette a nyitó szertartás. Itt egy csomó hasznos információval láttak el minket. Ezek után mindenki elrohant átöltözni, mert este egy kereskedőjátékot játszottunk a Mecsekben. A kereskedőjáték lényege, hogy néhány fős csoportokban minél több pénzt kell összegyűjteni, a változó árfolyamú bázisokon. A játékot már sötétben fejeztük be, és visszamentünk a Nagy Lajosba.
A kisebbeknek takarodó volt, a nagyobbaknak pedig kezdetét vette a Teaház, amit aznap a siófoki csapat csinált. Mi készítettük elő a termet, csináltunk teát, gyújtottunk mécseseket. A Teaházunk hatalmas sikert aratott.

III. ŐVK hétvége

 • Posted on: 26 April 2015
 • By: magyartenger

Bár az első hétvége izgalma már elmúlt, kicsit rutinosabban, de még mindig várakozva szálltunk fel a pécsi buszra. Talán egy kicsit túl lazán sikerült értelmeznünk az előkészületeket, ugyanis jócskán volt otthon felejtett cucc, házi, kinek micsoda. Velünk tartott Gergő is, aki KiscserkészVezetőTovábbKépzést tartott a mi programunkkal párhuzamosan. A buszút szokásosan jó hangulatban telt, szinte észre se vettük, hogy odaértünk. Na jó, ez azért nem igaz, Pécs még mindig mocskos messze van. Ráadásul ez alkalommal nem is Pécs volt a végső úti cél, hanem Kővágószőlős. Szerencsére elég korán leértünk ahhoz, hogy elérjük a megfelelő buszt, amin már a többi jelölttel is együtt utaztunk. Ez az útvonal is tartogatott egy kedves meglepetést számunkra: a Hetvehely tábla egész nosztalgia-rohamot indított be többünknél, hiszen első cserkésztáborunk volt ott.

Gergővel készült interjú

 • Posted on: 17 April 2015
 • By: magyartenger

Hogyan találkoztál a cserkészettel?
Nekem nem volt nehéz találkozni a cserkészettel, mert a bátyám már 2001 óta cserkészkedett. Az, hogy, pontosan hogyan találkoztam vele nem rémlik. Valószínűleg a szüleim unszolására lettem én is cserkész, mert olyan emlékem nincsen, hogy én mondtam volna nekik, hogy mennyire szeretnék cserkészkedni. Illetve olyan emlékem sincsen, hogy Marci nagyon mesélt volna nekem az egészről. Tehát bátyámon keresztül találkoztam a cserkészettel, majd 2004-ben elmentem a toborzásra, azóta cserkészkedem.

Golyóval készült interjú

 • Posted on: 15 April 2015
 • By: magyartenger

Hogyan találkoztál a cserkészettel?
Ötödikes vagy hatodikos lehettem, mikor a Kiliti református parókiát megkapta a siófoki cserkészcsapat. Az akkori ságvári lelkipásztor, Tegez Ferenc, ő volt Kilitin is a református lelkész. Ő toborzott a ságvári hittanosai közül embereket, hogy aki szeretne eljönni, vagy szeretné megnézni milyen az a cserkészet, menjen el, mert lesz az az átadó. Én elmentem, és elmentünk még hárman-négyen, többek között egy leendő őrstársam is. Hívtak, hogy lehet csatlakozni a cserkészcsapathoz. Ez minden szombatonként egy őrsivel jár Siófokon. Akkor azt mondtam, hogy én aztán nem fogok feljárni hétvégenként Siófokra egy őrsi kedvéért. Így aztán abban az évben nem lett belőle semmi.
Valamivel később, mikor hetedik osztályos voltam, a kémia tanárom egyik óra végén mondta, hogy voltak itt a cserkészek, s hétvégén toborzást tartanak, akit érdekel, menjen el. Fogtuk magunkat az osztályból néhányan, elmentünk. Ez 2000 őszén volt. Volt egy nagyon menő nyomozójáték a ságvári házban, ami a mienk volt egy ideig. A ház angol ház mintájára volt kialakítva, egy előkelő család lakott benne. Kinn tobzódtak az újságírók, mert valakit megöltek, s nekünk ki kellett deríteni, hogy kit. Este kaptunk egy programtervet, majd megalakult az őrsünk Ságváron. és hozzánk járt ki egy őrsvezető Péntek Mariann személyében, mi vegyes őrs voltunk. Azaz fiúk, lányok együtt.

Locsolás

 • Posted on: 9 April 2015
 • By: magyartenger

Fújt a szél, talán kicsit jobban is, mint az kellemes lett volna, hisz hiába indult a természet ébredésnek, a tél sokáig hagyta emlékként a világra egyre ritkábban visszatérő csípős reggelit. Fiatalok gyülekeztek a plébánia udvarában, izgatott, napfényhívogató zsibongással, szívükre öltve egy letűnt kor míves ruháit. A korai időpont ellenére mosoly simította a gyűrött arcokat és a csillogó szemek üzenték: elkezdődött. Egy kanna, egy vödör, csomagtartókból előkerülő szódásüveg. ˝Jó munkát!˝-mondja valaki, majd egy határozott kézfogás. Cinkos tekintetekkel, tettünk teljes tudatában osztjuk szét a muníciót.

˝Na, indulás!˝-harsan a parancsszó bohókás ünnepiességgel, és énekszó tölti be az utcákat:
˝Ma van Húsvét napja, másodéjszakája,jól tudjátok.˝

Minden szó, minden egyes szótag azt hirdeti, hogy élünk. Bene van a fiatalság összes ereje és vidámsága... Itt vagyunk világ, és úgy élünk, mint talán most senki. Új dalba kezdünk. Csizma kopog, bő ing ujjába kap bele a szél, emberek néznek meg minket, aztán egy kapu. ˝Helyben vagyunk˝-mondják, és már kezdjük is szép szavakkal kicsalogatni a lányt. Ajtó nyílik, bő szoknya lebben, hímzett blúz, szégyenlős mosoly. Lassan lépked kifelé, tudja, hogy mi vár rá... Vége az utolsó versnek. Vödör csörren, fröccsen a víz,"Fogjátok meg!" kiáltanak fel többen is, futó léptek, egy kis dulakodás, majd csend... halk szuszogásokkal tarkított elégedett csend. A lány mosolyog, csurom víz, nevetések hangzanak fel mindenhonnan. Beinvitálnak, kalács, édes sütemény és innivaló jár körbe.

Lányrajprogram

 • Posted on: 7 April 2015
 • By: magyartenger

Április 4-én 13:30 percre mindenki megérkezett a Csotthonhoz, majd beálltunk egy körbe és imádkoztunk. Az ima utánelmondták a délutáni programot. 4 különböző állomás volt, amiken tojást festettünk különböző technikákkal és tojástartót készítettünk. Filccel, festékkel díszítettük a kifújt és természetes anyagokkal (főtt hagyma héjával, spenóttal és hibiszkusz virággal) festettük a főtt tojásokat. Ezen kívül csináltunk még olyan tojásokat amit szalvétás decoupage technikával készítttünk. Hasonló technikával kulcstartót is gyártottunk. A Vivi állomásánál még papírból tojástartót vágtunk ki. A program alatt Eszti rágcsát osztogatott. Még a program elején tanultunk egy köszönőverset amit majd a fiúknak mondunk el a locsolás után. - Köszönöm, hogy köszöntöttél, szódavízzel megöntöztél, én is köszöntelek téged tojás lesz a fizetséged. Aki adta, ne feledd,és a tojást el ne ejtsd! - A program közben fél óránként mindig közösen elmondtuk a verset. A kézműveskedés után filmnézésre került sor. A Hopp című mesét néztük meg, amiből megtudtuk, hogy semmi se lehetetlen.

Március 15-ei ünnepség

 • Posted on: 16 March 2015
 • By: magyartenger

Immár évek óta szokás, hogy Siófok város március 15. alkalmából rendezett ünnepségeinek grandiózus i-jére csapatunk műsora tegye felkorona gyanánt a pontot. Idén sem volt ez másképp, csapatunk bölcs vezetői pedig a műsor elkészítésének feladatát Marcira bízták. Mondanom sem kell, nála jobb kezekbe nem is kerülhetett volna. Az idei koncepció az eddig megszokottakhoz képest is új- és nagyszerű volt: műformája tudniillik nem prózai színdarab, hanem egyesek szerint népi daljáték, valójában nagyszabású rockopera volt. Előadói apparátusa: 3 főszereplő, aki énekel, néhány mellékszereplő, és a band (akusztikus gitár, basszusgitár, elektromos gitár, dob). A zenét természetesen Marciszerezte, feldolgozva egy-két jól ismert népdalt.Miután összeállt a csapat, megkezdődtek a próbák. Bár eleinte még csak körvonalazódott a sztori, hatalmasan jól éreztük magunkat. Talán pont emiatt, de az előadás előtt egy héttel döbbentünk rá, hogy itt baj lesz, ha nem tesszük magunkat oda rendesen. Így hát (mivel március 15 vasárnapra esett) az első igazán komoly zenekari próbát meg is tartottuk pénteken. Marciéknál gyűlt össze a zenekar: Eszti, Marci, Gergő és én. Részletesen haladtunk végig a tételeken, a preludetől a fináléig.

Tavaszi csapattúra

 • Posted on: 11 March 2015
 • By: magyartenger

Egy szép szombat reggel a buszállomáson találkoztunk és nekiindultunk az idei első csapattúrának, aminek helyszíne Endréd volt. Leszálltunk a buszról, imádkoztunk, majd nekiindultunk a túrának. Rövid idő után megálltunk reggelizni, és szemtanúi lehettünk az időutazás rejtelmeinek. Kihirdették, hogy az egész túra alatt a Fedezékbe nevű játékot fogjuk játszani. Sétáltunk, és egyszer csak elordították, hogy fedezékbe, és mi el kellett bújjunk tíz másodperc alatt. Mindig berohantunk az erdőbe és elbújtunk a fák mögé. Nekünk ez tetszett a legjobban, mert mindig figyelni kellet, hogy időben tudjunk elbújni. Egész nap mindig el tudtunk bújni, és ezért a nap végén kaptunk erőcukorkákat.
Egy meredek domb alján találtunk egy laptopot, amin egy videóüzenetet néztünk meg, és minekünk kellett elmondani a többieknek, hogy mit hallottunk, hogy mi a küldetésünk. Sokat mentünk, és aztán egy nagy réthez értünk, ott sok játékot játszottunk, ez is nagyon jó volt.

II. ŐVK hétvége

 • Posted on: 17 February 2015
 • By: magyartenger

Hagyomány szerint a 16:20-as busszal indultunk el Pécsre. Vacsorára értünk be a Nagy Lajos gimibe. Regisztráció után magunkhoz vettünk némi táplálékot, majd a füzetünkkel felvonultunk az előadásra. Ha az emlékezetem nem csal, akkor a család melletti aktív cserkészkedésről beszélgettek velünk. Jut eszembe előtte még végigmentünk egy „lelki ösvényen”, minden állomás egy idézetes cetli volt, amiket motivációnak szántak. Bár pár mécses kialudt időközben, azért a legtöbbet el tudtuk olvasni. Aztán hallhatunk még a kerületi ügyekről, tartottunk népszámlálást, és végül fáradtan zuhantunk az ágyba. Természetesen előtte megírtuk másnapra a házikat. Reggel viszonylag emberi időben sikerült kelni, és a gyors reggeli torna, és reggeli után már meg is jött Norbi atya. Ittuk minden szavát, annyira életszerű volt az egész, annyira „átlagos” a gyerek - és fiatalkora, mintha közölünk, bárkiét elmondanánk, bár személyes belátásom szerint a Hunoréhoz hasonlított a legjobban. Jó hosszúra elnyúlt és a sorrendet már nem tudnám megmondani, de rengeteg előadás várt még ránk. Anyai/apai hivatás. Az anyait imádtuk, édes volt, kedves volt és szívhez szólt, aztán jött az MP féle „milyen legyen egy jó nő” című előadás.

Adni öröm! - karácsonyi adománygyűjtés a SPAR-ban

 • Posted on: 22 December 2014
 • By: magyartenger

Karácsony a szeretet ünnepe. Ilyenkor tudatosan kicsit jobban viselkedünk, többet segítünk a szüleinknek otthon. Ebben az időszakban mi, cserkészként is jobban odafigyelünk, hogy segítsünk embertársainkon, ezért már hosszú évek óta részt veszünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Adni öröm! akciójában. Ilyenkor a kisebb cserkészek 1 vagy 2 idősebb cserkész vezetővel a Spar áruházban kedves szavakkal kéri a betérő vásárlókat, hogy adakozzanak a rászorulóknak némi tartós élelmiszerrel.

I. ŐVK hétvége

 • Posted on: 1 December 2014
 • By: magyartenger

Az egész egy péntek délután kezdődött, amikor mindenki megérkezett a buszállomásra a nagy rohanásból. Felszálltunk a buszra, és egy hosszú buszozás után megérkeztünk Pécsre, és a Nagy Lajoshoz siettünk (A nagy pacis téren…). Bementünk és egy hosszú kígyózó sor fogadott minket a lépcsőn. Ötven jelölt kezdte el az ŐVK-t. Beálltunk a sor végére, mert siófokiakhoz híven késtünk egy kicsit, de elég hamar sorra kerültünk. Beregisztráltunk, leadtuk a házit, a telefonokat beszedték, majd mindenkinek megmondták, hogy hányas számú őrsbe tartozik és, hányas számú szobában találja meg őket. Volt egy kis időnk megismerkedni őrstársainkkal, majd bejöttek a patrónusok, és ők is bemutatkoztak. Elmondták, hogy az este hogyan fog zajlani a továbbiakban, és az ötven embert három nagy csoportra osztották.

Oldalak