• Posted on: 25 May 2015
  • By: magyartenger

Üdvözlök minden kedves érdeklődőt (szülőt, leendő cserkészt/kiscserkészt, mindenkit)!

Buday Pál (PALI) vagyok 1999. 05. 12-én születtem Pesten ám már akkor is Siófokon laktam, igaz most nem, mert azóta Fehérvárra költöztünk, de a cserkészetnek hála majdnem minden hétvégém Siófokon töltöm egy csodás közösségben. Személy szerint minden felvágás nélkül én foglalkozok legtöbbet kisgyerekekkel, mivel 3 kisseb és egy nagyobb testvérem is van. Annak idején a nővérem is cserkész volt és az öcsém most is az.

Iskoláim: Én is Siófokon jártam általánosba és azután Fehérváron a Teleki Blanka Gimnázium 6 osztályos német tagozatára mentem (és még oda is járok). Én elmondhatom magamról, hogy a kiscserkész élet közel áll hozzám mivel az előző évtizedben (2009-ben) kiscserkészként kezdtem majd lettem cserkész és most őrsvezetőnek készülök. Őrsvezető képzőt végzek, a többiek ezt már biztos részletezték, szerintem én nem ragozom túl: nehéz, hasznos és menő. A cserkészet az életem egyik, vagy a legfontosabb része. Majdnem minden barátom cserkész plusz, mínusz 2 fő.

Mit ad a cserkészet, fegyelmet, kitartást, összetartást és hatalmas élményeket. Egy olyan tanulási folyamat segít az alap és nem alap műveltség elsajátításában, amit én, aki a tanulás esküdt ellensége vagyok is imádott. Olyan dolgokat sajátítunk el, amiket nem tanítanak sok helyen: színészkedni, zenélni, játszani, (túl)élni és segíteni másoknak. Én 2009 óta minden évben, ha nem is hetente de havonta egyszer, kétszer olyan élményeket élek át amiket más nem.

Csapatunk életében az utóbbi időben egyre több feladatot töltök be hol előadásban éneklek, hol túrákat futok végig nyúl jelmezben. Mindig jókedv fogad a cserkészek között, de ha én oda érek, a jókedv hatványozódik. Arról nem is beszélve, hogy egy egész cserkészkerület került eksztázisba a remek teámtól, úgyhogy a leendő őrsömnek lesznek a túrákon a legjobb ételei és italai.

Ezen kívül élek halok a zenéért, az egyik barátommal és nem utolsó sorban őrstársammal épp egy zenekar elindításában vagyunk. Játszom gitáron, zongorán és énekelni is imádok, hála Istennek a cserkészet a zenével nagyon jó kapcsolatban áll, így annak is ajánlom: aki imád táncolni, énekelni, zenélni.

 

Remélem minél többeteket meggyőztem, várok/várunk mindenkit. GERAPPA!!!!