• Posted on: 24 May 2015
  • By: magyartenger

Hoffmann Luca vagyok és októberben töltöm be a 16-ot. Siófokon élek és az általános iskolát is itt jártam ki. Most Budapesten tanulok, a Városmajori Gimnáziumban, ami az ország 8. legjobb iskolája. A hétvégén természetesen Siófokon vagyok. Lovagolok itt Budapesten és van egy lovam. 2008-ban csatlakoztam a zöld nyakkendősökhöz, akkor még kiscserkész később már cserkészként vettem részt a csapat életében. Még a Csenkesz őrs tagja vagyok, ami lassan 7 éve változatlan létszámmal és lelkesedéssel látogatja a programokat. Minden nyáron ott vagyunk a táborokban és nem volt még olyan, hogy ne fülig érő szájjal érünk volna haza egy-egy nyári kalandunkról.  8 csapattársammal együtt most végezzük az őrs vezető képzést, ami ahhoz kell, hogy őrsöt vállalhassunk. Ez a képzés 4 hétvégéből és egy 10 napos táborból áll, többek között, módszertant és gyermeklélektant is tanulunk, ezenkívül a gyakorlatba is átültetjük az elhangzottakat. Mind a csapat, mind a kerület, mind a mi számunkra fontos ez, hisz ők biztonságban tudják a gyerekeket, mi pedig biztosan tudjuk, mi a teendőnk.

És hogy mit kaptam én a cserkészettől? Ahhoz kevés ez az oldal. Nem csak élményeket, fantasztikus emlékeket, életre szóló barátokat, hanem önmagamat. Egy olyan lehetőséget kaptam az élettől, amiben saját belátásom szerint addig feszíthetem nemcsak a fizikai, de a mentális határaimat is, amíg nem érzem úgy, hogy igen sikerült, meg tudtam csinálni és közben meg találtam önmagamat. A cserkészet ránevel egyfajta életképességre és megtanít igazán szeretni és tisztelni mindent, minden fűszálat, lepkét, állatot, de legfőképp egymást és Földet ahol élünk. Ad egy másik látószöget, egy másik rálátást a dolgokra, ami lássuk be a mai világban igen fontos. Olyan tapasztalatokat lehet szerezni, amit máshol képtelenség lenne, ezt át kell élni. Végül, amit én kaptam, és ami számomra pótolhatatlan, egy második családot kaptam, egy olyan csapatot, amire bármikor számíthatok, ahol bármit elmondhatok, mert tudom, megértő fülekre talál.

Én mit szeretnék? Visszaadni mindazt, amit én kaptam, megtanítani, amit nekem megtanítottak, elmesélni, amit nekem is meséltek. Szeretném megmutatni, hogy igenis van még feltétel nélküli szeretet, hogy a lovagok még nem haltak ki, és a törökök bármikor visszatérhetnek, hogy egy újabb mesevilágba kalauzoljanak el minket.