• Posted on: 24 May 2015
  • By: magyartenger

Lukács Ferenc vagyok, 16 éves, ebből 6 éve cserkész. Jelenleg Székesfehérváron lakom szüleimmel, ahol a Teleki Blanka Gimnázium matematika szakos osztályába járok. Az idei tanévben jelentkeztem a VI. cserkészkerület őrsvezető képzésére, amit jó eséllyel nyár végére el is végzek. Ezzel egy nagy lépést teszek afelé, hogy a jövőben én is részt vehessek a csapat programjainak a szervezésében, amiknek annyi mindent köszönhetek. 

Számomra a cserkészet életforma: itt találtam meg legközelebbi barátaimat, és itt vettem először a kezembe gitárt. Olyan élményekkel, tudással, világszemlélettel és közösségi tapasztalattal gazdagodtam, amit hiszem, hogy semmilyen már közösség nem adhat meg. A cserkészet alapja a másik feltétlen elfogadása, egymás támogatása, valamint önmagunk és környezetünk szebbé, jobbá formálása. Célom, mint vezető nem más, mint ezen élmények, értékek és tapasztalatok továbbadása.

Amit érdemes még tudni rólam, hogy évek óta vívok, imádok olvasni és zenét hallgatni. Kedvencem a jazz és az elvontabb rockzene. Ezen kívül immáron több éve gitározom. Semmi nem köt le jobban, mint egy jó könyv, a jó zene, vagy egy intelligens beszélgetés intelligens emberekkel.