• Posted on: 24 May 2015
  • By: magyartenger

Pálfi Zsófia vagyok. 1999-ben születtem, Siófokon élek, s itt is jártam általános iskolába. Jelenleg a veszprémi Lovassy László Gimnázium német tagozatos tanulója vagyok. Egy barátomnak köszönhetően ismerkedtem meg a cserkészettel még hatodik osztályban. 2011-ben, 12 évesen mentem el az első cserkészprogramomra, és azóta is ugyanolyan lelkesedéssel veszek részt rajtuk a Pitypang őrs tagjaként. A cserkészet szerves része lett azóta mindennapjaimnak, személyiségemnek. 2013 áprilisában tettem fogadalmat. 2014-ben elkezdtem a hatodik cserkészkerület vezetőképzését, ami három hétvégéből és egy táborból áll, majd ősszel, egy próbahétvégével zárul. Komoly dolgokat tanulunk, többek között kiképzőink bevezetnek minket a gyermeklélektan, tanítási módszerek, történelem, természet-, térképismeret, egészségügy és a vallás sajátos világába.

Leírhatatlanul hálás vagyok azért, amit a cserkészettől kaptam, mind tudást, mind tapasztalatot és életre szóló élményeket illetően. Ez a társaság, melyet üres óráimra magam mellé választottam, s igazán szeretem őket.

Nagyon elszánt és buzgó vagyok, célom, hogy mindezt az ajándékot, amit ingyen kaptam a vezetőimtől visszaadjam a következő nemzedéknek, főként a leendő őrsömnek. Szeretném, ha ők is olyan barátokra találnának, amilyeneket én találtam. Korábban tartottam már őrsi foglalkozásokat egy-egy őrsnek, vezettem játékokat, s segédőrsvezető is voltam.

 

Szabadidőmben a cserkészeten kívül rendszeresen sportolok –úszok, futok-, rengeteget olvasok, fuvolázom és bolondulok a zenéért.