• Posted on: 1 April 2018
  • By: magyartenger

Horváth Gergelynek hívnak, bár bizonyos helyeken gyakrabban szólítanak Mackónak, vagy Mackótestvérnek. (Ez a név valószínűleg daliás testalkatom miatt ragadhatott rám!)

Siófokon születtem és az általános iskolai éveimet is itt töltöttem. Jelenleg Budapesten a Kozma Lajos Faipari Szakközép Iskolába járok és kollégista vagyok.

A cserkészet nem egy hobbi és nem is egy szimpla hétvégi elfoglaltság! Ez az életem, melynek, amit csak lehet, alávetek. Ezzel kelek és ezzel fekszem. Ha tehetném, mindig azokkal az emberekkel lennék, akiket itt ismertem meg és együtt dolgozom. Az a rengeteg élmény, amit a cserkészet adott, a barátok és még sorolhatnám… Ez mind befolyásolta, hogy most az vagyok aki!

2004 őszén 9 évesen találkoztam a cserkészettel bátyám révén, aki ekkor már 3 éve cserkész volt. Gyermekéveimet a Sólyom őrs tagjaként éltem meg. 2006-ban fogadalmat tettem, majd 2009-ben a kósza őrs, vagy akkor inkább még rajba kerültem, majd belőlünk lett a Hangya őrs. Kósza éveim voltak talán a legszebb éveim a cserkészetben. 2011-ben bekerültem a csapat vezetőségébe. 2012-ben elvégeztem a VI. kerület őrsvezető képzését, majd 2013 őszén meg is kaptam az őrsöm, a Pele őrs öt, akiket még most is vezetek és nagyon szeretek! Rengeteg boldogsággal ajándékoztak meg az elmúlt másfél évben. Az hogy egy cserkész őrsöt vállaljon és éveken keresztül felelősséggel legyen 8-12 gyerekre, az nem kis döntés és feladat, viszont olyan élményeket és akkora boldogságot tud szerezni, melyet máshol nem kaphat meg és mindenért kárpótolja őt.

A célom, hogy ezeket az élményeket átadjam a jövő generációjának és belőlük is lelkes cserkész legyen, akik hosszú évekig ápolják és óvják a csapat és a kerület működését, de ami a legfontosabb, hogy talpraesett, értelmes és Istenhez közeli felnőttek váljanak belőlük, akik, a mindennapokban is alkalmazni tudják majd azokat a kompetenciákat és tudást, melyet a cserkészet erősített meg bennük az évek alatt. 

 

A Gergővel készült interjú itt olvasható.